Garden Wall
30 August 2017

Garden Wall NGV Architecture Commission 2017
Competition Winner in collaboration with Other Architects

 

Garden Wall is a site-specific installation that divides the NGV’s Grollo Equiset garden into a sequence of outdoor rooms. Each of the rooms frames particular features found in the garden, heightening encounters with sculpture and furniture, trees and planting, paving and lawn. Subtle touch, sound and scent layers enhance this sensory experience. The wall itself is a simple structure made up of white frames clad in woven mesh. Shifting in nature from translucent to opaque, from ephemeral to monolithic, the wall recedes into the background or commands attention depending on time of day, quality of light, movement of people or angle of view.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave